Het verhaal achter de Kiekebox

Het idee achter de Kiekebox is ontstaan doordat het Janneke opviel dat kinderen steeds meer bezig zijn met beeldschermen en steeds minder creatief worden uitgedaagd. En dit ligt niet aan de intentie van de ouders. Zij willen graag knutselprojecten doen met hun kind zodat ze spelenderwijs meer van de wereld leren. Ouders hebben echter vaak tijdnood en geen energie meer om naast een drukke baan ook nog originele knutsels, experimenten en spelactiviteiten te bedenken. Daarom bedacht Janneke een fantasierijke knutselbox waarin alle ideeën en materialen aanwezig zijn voor zes leerzame activiteiten. Iedere maand heeft de box een ander thema en valt er weer van alles te ontdekken.

Een tafel vol leuke knutselvoorbeelden en de mensen achter de Kiekebox.

KiekeBoe!

Janneke du Bois

Founder

Na een aantal jaar gewerkt te hebben als marketeer bij Philips was het tijd voor een nieuw avontuur: de Kiekebox tot een groot succes te maken. Janneke’s missie is om ouders en kinderen samen te laten experimenteren, knutselen en spelen! Want weer even kind zijn is toch wat iedereen wil?!

Wist je dat Janneke trotse tante van nichtje Kieke is? De naam Kiekebox was daarom snel bedacht en over een jaartje is Kieke vier jaar en gaat ze zelf met de box aan de slag.

Joanneke Wefers Bettink

Illustrator

Joanneke neemt haar schetsboekje overal mee naartoe. Haar stijl is simpel en snel met veel humor. Jo denkt in beelden en vertaalt voor de Kiekebox de instructies voor kinderen in leuke tekeningen, die je kan vinden in het boekje. Kinderen kunnen de projecten hierdoor helemaal zelf uitvoeren.

Kijk ook eens op haar website: portfoli-jo. We hebben hier te maken met een talent waarvan we zelf graag alle tekeningen in huis zouden willen hangen!

Babbel Saeijs

Conceptontwikkeling

Alle activiteiten voor de Kiekebox worden door Babbel bedacht en getest. Ze heeft de PABO afgerond, staat voor de klas en geeft kinderen remedial teaching op een creatieve en speelse manier. Haar huis is een explosie van creativiteit en ze bewaart alles waarvan ze denkt er ooit nog iets mee te kunnen knutselen. Zo zorgt ze ervoor dat de Kiekeboxen educatief en origineel zijn!

Haar drie kinderen kijken vaak raar op als ze achter haar computer schatert van het lachen om een grapje dat ze heeft bedacht voor het instructieboekje.

Alexandra van Strien

Online marketing

Alexandra heeft een passie voor kunst, sieraden en design. Tijdens de Rietveld Academie heeft ze ervaring opgedaan in de culturele sector, wat ze verder heeft ontwikkeld door middel van een studie culturele economie en ondernemerschap. Haar meest recente stap is het volgen van een growth hacking cursus.

Bij Kiekebox gaat ze nu aan de slag als online marketeer. Haar doel hierbij is om iedereen kennis te laten maken met de creatieve knutselbox. Want er zijn nog veel te veel ouders die de Kiekebox nog moeten ontdekken!