Het verhaal achter de Kiekebox

Het idee achter de Kiekebox is ontstaan doordat het Janneke opviel dat kinderen steeds meer bezig zijn met beeldschermen en steeds minder creatief worden uitgedaagd. En dit ligt niet aan de intentie van de ouders. Zij willen graag knutselprojecten doen met hun kind zodat ze spelenderwijs meer van de wereld leren. Ouders hebben echter vaak tijdnood en geen energie meer om naast een drukke baan ook nog originele knutsels, experimenten en spelactiviteiten te bedenken. Daarom bedacht Janneke een fantasierijke knutselbox waarin alle ideeën en materialen aanwezig zijn voor zes leerzame activiteiten. Iedere maand heeft de box een ander thema en valt er weer van alles te ontdekken.

Een tafel vol leuke knutselvoorbeelden en de mensen achter de Kiekebox.

KiekeBoe!

knutselen kinderen speelgoud leren educatief creatief cadeau vakantie

Janneke du Bois

Founder

Na een aantal jaar gewerkt te hebben als marketeer bij Philips was het tijd voor een nieuw avontuur: de Kiekebox tot een groot succes te maken. Janneke’s missie is om ouders en kinderen samen te laten experimenteren, knutselen en spelen! Want weer even kind zijn is toch wat iedereen wil?!

Wist je dat Janneke trotse tante van nichtje Kieke is? De naam Kiekebox was daarom snel bedacht en over een jaartje is Kieke vier jaar en gaat ze zelf met de box aan de slag.

Joanneke Wefers Bettink

Illustrator

Joanneke neemt haar schetsboekje overal mee naartoe. Haar stijl is simpel en snel met veel humor. Jo denkt in beelden en vertaalt voor de Kiekebox de instructies voor kinderen in leuke tekeningen, die je kan vinden in het boekje. Kinderen kunnen de projecten hierdoor helemaal zelf uitvoeren.

Kijk ook eens op haar website: portfoli-jo. We hebben hier te maken met een talent waarvan we zelf graag alle tekeningen in huis zouden willen hangen!

knutselen kinderen speelgoud leren educatief creatief cadeau vakantie
knutselen kinderen speelgoud leren educatief creatief cadeau vakantie

Babbel Saeijs

Conceptontwikkeling

Alle activiteiten voor de Kiekebox worden door Babbel bedacht en getest. Ze heeft de PABO afgerond, staat voor de klas en geeft kinderen remedial teaching op een creatieve en speelse manier. Haar huis is een explosie van creativiteit en ze bewaart alles waarvan ze denkt er ooit nog iets mee te kunnen knutselen. Zo zorgt ze ervoor dat de Kiekeboxen educatief en origineel zijn!

Haar drie kinderen kijken vaak raar op als ze achter haar computer schatert van het lachen om een grapje dat ze heeft bedacht voor het instructieboekje.

Charley Ambagtsheer

Online marketing

Charley creëert, alle content voor social media en beheert de online marketing activiteiten. Met een creatief oog voor fotografie en mooi beeld zorgt ze voor een unieke uitstraling van de Kiekebox. Een zelfstarter die nieuwe uitdagingen om nieuwe gebruikers van de Kiekebox te bereiken aangaat en kritisch kijkt naar de resultaten.  

Daarnaast vindt ze het heerlijk om onze nieuwe knutsels te testen en te bedenken zodat de kinderen elke maand weer verrast worden. 

knutselen kinderen speelgoud leren educatief creatief cadeau vakantie