Veel gestelde vragen

Het vakantie abonnement

Heb je wat extra inspiratie nodig tijdens de vakantie? Met het Kiekebox vakantieabonnement bieden we de perfecte oplossing!

 

Wanneer ontvang je de boxen (in totaal 5)? 
Kerstvakantie: Uiterlijk 15 december in huis. 
Voorjaarsvakantie: Uiterlijk 15 februari in huis. 
Meivakantie: Uiterlijk 19 april in huis. 
Zomervakantie: Uiterlijk 15 juli in huis. 
Herfstvakantie: Uiterlijk 11 oktober in huis.

 

Wanneer ontvang ik de vakantiebox als ik deze IN de vakantie bestel?

Wij sturen de gehele zomervakantie, van 15 juli tot 3 september de eerste box toe. (Binnen 3 werkdagen) Daarna ontvang je de volgende box zoals hierboven is aangegeven. 

 

Overige veel gestelde vragen

Voor hoeveel kinderen is de Kiekebox?

Er zit materiaal in voor 6-7 activiteiten! We zien dat kinderen in de praktijk samen knutselen aan de activiteiten. De box kan dus ook zeker gebruikt worden door 2 kinderen. Bij meer dan 2 kinderen zouden wij een extra box aanraden. Dit omdat kinderen ook vaak dezelfde activiteit willen maken. Van iedere activiteit zit er 1 in de box.


 

Voor welke leeftijd is de Kiekebox?

De adviesleeftijd van de Kiekebox is van 4 tot en met 8 jaar. Maar we merken dat er al veel kindjes van 3 jaar mee doen, en ook een aantal knutselfanaten van 9 en 10 jaar die ontzettend enthousiast zijn!

 

Hoe wordt de Kiekebox samengesteld? Wie bedenkt de activiteiten?

De activiteiten worden bedacht in samenwerking met een pedagoog (Babbel Saeijs). Hierbij is ons doel niet alleen dat de kinderen veel plezier hebben maar dat ze ook nog wat leren over het thema. We bieden een mix van activiteiten aan zoals experimentjes, verkleedopdrachten, rollenspellen, theater, knutselactiviteiten, proefjes en spelletjes.

 

Kunnen kinderen ook zelfstandig aan de slag met de Kiekebox? 

Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen vaak geheel zelfstandig aan de slag met de Kiekebox omdat ze alle teksten zelf kunnen lezen. De kinderen die nog niet goed kunnen lezen kunnen de plaatjes (illustraties) van de instructies volgen en op deze manier goed begrijpen welke materialen ze nodig hebben en welke stappen ze moeten zetten. 

 

Gaan jullie ook een box maken voor jongere kinderen? Gaan jullie ook een box maken voor oudere kinderen?

Op dit moment richten we ons nog op de leeftijdscategorie 4 tot en met 8 jaar. We vinden het erg leuk om te horen dat er veel enthousiasme is voor andere leeftijden. We willen in de toekomst zeker gaan kijken of er voldoende vraag is voor andere leeftijden en daar dan een speciale box voor gaan maken. Maar op dit moment is de box voor kinderen van 4 tot en met ongeveer 8 jaar. Wel merken we dat er al een hoop kinderen van 3 jaar mee knutselen met wat hulp van een ouder en ook hebben we aantal hele enthousiaste 9 en 10 jarige abonnees. 


 

Wat zit er in de Kiekebox?

De Kiekebox bestaat uit 6 a 7 activiteiten. Iedere maand in een geheel nieuw thema. Alle benodigdheden zitten in de doos. inclusief een instructieboekje waar iedere activiteit in handige stappen wordt uitgelegd. Wanneer je de eerste keer een abonnement bestelt ontvang je eenmalig een basispakket met daar in benodigdheden die je vaker kan gebruiken; zoals een schaar, lijm, stiften en een prikpen. 


 

Worden de verzendkosten per maand in rekening gebracht? 
De verzendkosten worden per maand in rekening gebracht. (dit komt boven op het bedrag van de kosten van de box)


 

Wanneer ontvang ik de Kiekeboxen van het vakantie abonnement? 

De vakantie abonnees ontvangen vlak voor iedere schoolvakantie een box. 


 

Wat is de levertijd van de Kiekebox?

We versturen de Kiekebox op dinsdag en donderdag met DHL. In Nederland komt de Kiekebox dan de volgende werkdag aan (DHL probeert verzendingen binnen 24 uur te verwerken). Voor België duurt dit 2 werkdagen.

 

Hebben jullie verschillende Kiekeboxen voor jongens en meisjes?

We maken nog geen onderscheid tussen jongens en meisjes Kiekeboxen. Wel proberen we het thema zo te maken dat het voor beide leuk is om er mee te knutselen.


 

Is het mogelijk om andere thema’s te bestellen? 

Het is niet mogelijk andere thema’s te kiezen. Wanneer je een abonnement neemt ontvang je het thema van die maand (deze zijn dan niet los te bestellen). De proefbox is een bepaalde periode eenzelfde thema, maar kan af en toe veranderen.

 

Zit alles in de Kiekebox? 

Alles wat je nodig hebt zit in de Kiekebox. Bij de eerste keer dat je een Kiekebox bestelt voegen we een basispakket toe met benodigdheden die je vaker gebruikt, dus bewaar deze goed! Zoals een schaar, lijm, stiften en een prikpen.

 

Wie bedenkt de activiteiten in de Kiekebox? 

De activiteiten worden bedacht in samenwerking met een pedagoog waarbij we niet alleen willen dat de kinderen veel plezier hebben, maar ook wat leren van het thema! We bedenken een leuke mix van activiteiten zoals spelletjes, experimentjes, proefjes, ontdekkingsopdracht, rollenspel, verkleden en natuurlijk knutselactiviteiten! 

 

Wanneer kan ik de Kiekebox verwachten wanneer ik een abonnement bestel?

Zodra je een abonnement hebt besteld zullen we de eerste box de eerst volgende dinsdag of donderdag op de post doen. Met DHL komt deze dan de volgende dag aan. Voor België zijn dit twee werkdagen. De volgende boxen worden daarna iedere 15e van de maand verstuurd.

 

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op! 

knutselbox knutselwerkjes knutselidee knutselpakket knutselen met kinderen knutselen kinderen speelgoud leren educatief creatief cadeau vakantie